Facebook Pixel

UPORABA ANONIMNEGA UPORABNIŠKEGA ID-JA (PIŠKOTKA) IN STRATEGIJA SPLETNEGA SVETILNIKA (“WEB BEACON”)

Za podjetje MI & VI d.o.o. (v nadaljevanju: Operater) predstavlja zaščita osebnih podatkov, ki jih podajo obiskovalci (v nadaljevanju besedila: Uporabniki) spletne strani https://www.legend.si/ (v nadaljevanju besedila: Spletna stran), izjemno pomemben cilj, kar omogoča informacijsko samoodločbo skladno z Operaterjevimi Pravili o zaščiti zaščiti podatkov.
Tako kot veliko drugih podjetij tudi Operater uporablja piškotke na Spletni strani. Ta strategija vsebuje informacije o ustvarjanju piškotkov in spletnega svetilnika med obiskom Spletne strani.

1. Piškotki

Zaradi zagotavljanja uporabnosti Spletne strani, skladnosti registracijskih ter zagotavljanja podatkov za osebno dostavo, Spletna stran uporablja anonimne uporabniške ID-je oziroma piškotke. Piškotek je majhna količina podatkov (edinstvena datoteka z besedilnimi podatki), ki se shranjuje v brskalnik (računalnik) Uporabnika in ki ga spletni strežnik lahko prepozna. Piškotek predstavlja osebni identifikator, ki beleži posameznikove preference in shranjuje podane podatke. Piškotek običajno vsebuje ime Spletne strani, na kateri je prvič shranjen in ima „obdobje trajanja“ (kako dolgo ostaja na napravi Uporabnika) ter vrednost, ki je običajno individualno izbrana številka. S pomočjo piškotkov se lahko predhodno podani uporabniški podatki uporabijo pri naslednjem obisku Spletne strani. S tem se skrajša čas pregledovanja, sama uporaba Spletnega mesta pa je preprostejša. Piškotki se dodelijo izključno računalniku vsakega Uporabnika posebej in jih lahko bere samo spletni strežnik, ki jih je postavil.

Opis uporabljenih piškotkov:

checked_products pregledani proizvodi
confirm_cookies soglašanje z uporabo piškotkov 
last_viewed zadnji ogledani modeli
sort_by sortiranje proizvodov
_hjIncludedInSample Google Analytics spletna analitika, ki zbira uporabniške podatke zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje
mtc_id Mautic tracking for people submitting forms
mtc_sid Mautic tracking for people submitting forms
mautic_device_id  
_gat Google Analyticsspletna analitika, ki zbira uporabniške podatke zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje
_ga Google Analytics spletna analitika, ki zbira uporabniške podatke zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje
_gid Google Analytics spletna analitika, ki zbira uporabniške podatke zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje
_fbp facebook programska koda, ki se uporablja za ciljanje in remarketing ter sledenje uporabnikom Facebook oglaševalskih kampanj


2. Spletni svetilniki


Spletni svetilniki (web beacons) se uporabljajo za dostavo piškotkov in za izdelavo statistike Spletne strani, kot npr. število obiskovalcev določene strani ali število klikov na določeno povezavo.

3. Splošne informacije

Pri prvem obisku Spletne strani Uporabnik dovoljuje uporabo piškotkov z izrecno izjavo, ki se aktivira s klikom na „Ok” v pojavnem okencu.
Uporabnik lahko nastavi svoj brskalnik, tako da zavrne piškotke. V tem primeru nekatere pomembne funkcije Spletne strani ne bodo več dostopne.

3.1. Blokiranje piškotkov
Če obiskovalec dovoli, se lahko v vsakem brskalniku nastavijo piškotki. Večina brskalnikov dovoljuje piškotke skladno s privzetimi nastavitvami, ki pa se lahko spremenijo, če želimo blokirati piškotke ali če želimo prejeti opozorilo, preden se piškotek shrani. Treba je poudariti, da so določene storitve Spletne strani  odvisne od sprejema piškotkov. Spletna stran se namreč lahko nepričakovano odzove, če Uporabnik slučajno blokira piškotke, v najhujšem primeru pa lahko storitve Spletne strani postanejo nedostopne.

3.2. Brisanje piškotkov
Če Uporabnik namerava izbrisati piškotke s Spletne strani ali jih nima namena uporabljati, lahko v tem primeru poišče možno rešitev v meniju brskalnika za pomoč. Prosimo, upoštevajte, da v primeru zavrnitve piškotkov lahko postanejo določene funkcije Spletne strani nedostopne.

Operater ima pravico občasno spremeniti in posodobiti to Strategijo brez predhodnega obvestila. Zadnja posodobitev je vidna na koncu te Strategije. Da bi bili Uporabniki seznanjeni glede ukrepov za zaščito osebnih podatkov in uresničevanja pravice do informacijske samoodločbe, Operater priporoča, da preverijo Strategijo.
Kranj, 05.04.2020